Az újbarki „Beszélgessünk németül!” projekt támogatást kap

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Újbarok pályázatot nyújtott be a „Regionális találkozóhelyek felszerelésének támogatása” című pályázatra, melyen eredményesen szerepelt és az 1,4 millió forintos projekthez 1.180.000 forint támogatásban részesült a Német Belügy., Építésügyi- és Szülőföld Minisztériuma által a Német Bundestag döntésének megfelelően.

A 2020. januárban életre hívott „Beszélgessünk németül! kezdeményezés találkozóinak lebonyolítása egyszerűbbé válik, a technikai eszközök lehetővé teszik a hatékony előkészítést, audiovizuális tartalmak és az internet használatát. A társas- és nyelvi játékok segítségével rendkívül izgalmas délutánokat tölthetünk együtt. A beszerzett számítógép, projektor és vetítővászon segítséget nyújt abban, hogy a tervezett előadások anyagai, a közös fotók bemutatása a közösségnek zavartalanul kerülhessen levetítésre. A fiatalok számára beszerzett babzsák-fotelek pedig a kényelmet szolgálják.

A további beszerzések által a projekt kültéri programjai, melyeket reményeink szerint mihamarabb megszervezhetünk a járvány után, lehetőséget biztosítanak a családi napon, témanapon arra, hogy a tájház kulturális élete felpezsdülhessen.

A bútorokat összeszereltünk, a tableteket beállítottuk, a játékokat már az első januári online beszélgetés előtt kipróbáltuk. Az újbarkiak köszönik a lehetőséget, hogy a találkozóhely által is fejleszthetik nyelvi képességeiket, mely által a kulturális értékek, a több településről is résztvevő érdeklődők és a helyi lakosok nemzetiségi identitása is kibontakozik.

P.K.